Implantaat

Onze praktijk in Leusden heeft voor de Implantologie een hechte samenwerking met Implantologie Garderen
Implantologie Garderen
Wat is een implantaat?
Uw natuurlijke, eigen tanden en kiezen hebben wortels, die in het kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels die in de kaak worden geplaatst en in het eigen bot vastgroeien. Implantaten zien er uit als een schroef of holle cilinder en worden gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Tijdens een kleine operatie, onder plaatselijke verdoving, wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst, waarna het zal vastgroeien. Na enige tijd kan hierop een kroon, brug of prothese worden aangebracht. Doordat het bot deze kunstwortels zo goed accepteert, voelen tanden en kiezen op implantaten aan als natúúrlijke tanden en kiezen. Implantaten zijn voor het oog niet te onderscheiden van natuurlijke wortels. Implantaten zie je niet. Maar je merkt ze wel, want je kunt weer vol zelfvertrouwen iedereen aankijken. Voor mensen met een kunstgebit kunnen implantaten helpen het gebit stevig op zijn plaats te houden.


Een aantal behandelmogelijkheden:
Ter vervanging van een enkele tand of kies
Ter vervanging van enkele, naast elkaar liggende tanden of kiezen (brug)
Ter ondersteuning en verankering van een volledig, uitneembare prothese (klikgebit)

Behandelperiode
De behandelperiode is afhankelijk van de soort behandeling, conditie kaakbot en type constructie. Het implantaat heeft tijd nodig om in het bot vast te groeien. In de tussenliggende periode wordt een noodvoorziening aangebracht, zodat u niet zonder tanden of kiezen hoeft rond te lopen.

Behandelkosten
De soort behandeling bepaalt de daaraan verbonden kosten. Ziektekostenverzekeraars hebben een behandeling met implantaten inmiddels geheel of gedeeltelijk in hun pakket opgenomen. Het is aan te raden de kosten en vergoedingen vooraf met uw tandarts en verzekeraar door te nemen.

Een implantaat: de meest aangename en duurzame tandvervanging!
Iedereen kan baat hebben bij een behandeling met implantaten. Een ongeluk, het klimmen der jaren, het kunnen redenen zijn dat een tand of kies mét wortel verloren gaat. Implantaten bieden dan een aangename en duurzame oplossing.

Voor het plaatsen van implantaten hebben wij een hechte samenwerking met Tandartsenpraktijk Garderen
contactgegevens:
Paleisweg 5
3886 LC Garderen

0577-461990

plan en print hier uw route

Verder lezen:
www.implantaat.nl Alle informatie die u nodig heeft over implantaten. Wat zijn het, hoe verloopt een behandeling en wat zijn de kosten en vergoedingen?
www.nvoi.nl Website van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie.

Download de brochure van implantaat.nl

Tandarts de Graaf Henegouwen 24 3831 AE Leusden 033 494 33 77